Soms gaat er wel eens iets fout met een computer. Hardware stuk, of zo. Als je dan zo'n zelfde computer hebt, is het makkelijk gedacht om dan even de harde schijf over te zetten. Zo gezegd, zo gedaan, maar ik liep toch tegen een paar dingetjes aan:

Het eerste: de laptop wilde alleen booten vanaf de originele schijf. De overgezette schijf werd wel herkend, maar als je die koos in het bootmenu, deed het niets. Ik kon wel opstarten vanaf de originele schijf, dus dat gedaan, en daarna in Windows bcdboot F:\Windows /addlast /d uitgevoerd. Daarmee wordt het bootmenu uitgebreid met een extra optie. Eerst even testen, de goede optie kiezen bij het starten, en je zou weer in je eigen Windows terecht moeten komen. Via msconfig.exe kun je de originele entry verwijderen.

Uiteraard moesten er een paar dingen opnieuw geactiveerd worden (zoals Office, bijvoorbeeld), maar dat ging probleemloos. Ik had echter wel een probleem met Teams. Die had last van een code 80090016, wat te maken heeft met TPM. Nou was het misschien om de TPM te wissen, maar ik koos eerst voor een andere oplossing: het wissen van de map C:\users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Packages\Microsoft.AAD.BrokerPlugin_cw5n1h2txyewy. Nadat ik die gewist had, en Teams opnieuw startte, werd het apparaat in de organisatie aangemeld, en werkte het. Het was dus niet nodig om in- en uit te loggen.