Als eerste: De eer hiervoor gaat volledig naar een medewerker bij een van de klanten van Logic Vision (je weet wie je bent). 

Een klant had een probleem dat op een aantal machines de Dynamics NAV 2017 client vaak crashte. We konden er niet achter komen wat er aan de hand was, maar het was wel een probleem. Het vreemde was dat het niet bij iedereen gebeurde. En soms gebeurde het wel als iemand op de zaak werkte, maar niet als ze thuis werkten. En de oplossing werd dan ook per ongeluk gevonden: iemand moest even uit zijn werkkamer (waar hij nooit last had van crashes) ergens anders gaan zitten. En aan de keukentafel begonnen de problemen. 

Het probleem bleek op te lossen te zijn door de DPI instellingen van het hoofdscherm niet op 100% te zetten. Nou zijn die DPI instellingen er niet voor niets, dus het liefst laat je die staan zoals ze staan. Gelukkig kan dat ook. Als je in de eigenschappen van Microsoft.Dynamics.Nav.Client.Exe in de compatibilitytab de DPI instellingen wijzigd, zodat "Override high DPI scaling behavior" aanstaat, en Scaling performed by op "system" staat. Daarmee zijn de crashed verleden tijd.

 

 

https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/no-audience/2018/12/13/high-dpi-font-scaling-in-windows-10-and-dynamics-nav/