Om van e-mail gebruik te kunnen in Business Central kun je gebruik maken van zogenaamde connectoren. Een van die connectoren is de "Huidige gebruiker" (of current user) connector. Om deze aan de gang te krijgen moet er een app registratie worden gemaakt in Azure. Hoe je dat kunt doen staat behoorlijk goed beschreven op deze link van Microsoft. Het eerste stuk is hetzelfde als beschreven in dit artikel op deze site, en je kunt deze dan ook gebruiken voor de e-mail app registratie door 'm te wijzigen. Ik ga er overigens van uit dat Azure Active Directory wordt gebruikt voor authenticatie.

Als je de app hebt aangemaakt, moet je een tweede weburl aanmaken, die dan dezelfde URL gebruikt als de signin, maar waarbij signin wordt vervangen voor OAuthLanding.htm. Gebruik je bijvoorbeeld https://server/bc210/signin voor de authenticatie, dan wordt die tweede url dus https://server/bc210/OauthLanding.htm. Het ondersteunde accounttype moet worden aangepast van "Alleen accounts voor deze organisatiemap" (een tenant)  naar "Accounts in een organisatiemap" (meerdere tenants).

Als je dat hebt gedaan moet je een aantal machtigingen toevoegen. Dit zijn allemaal gedelegeerde machtigingen:

Voor Microsoft Graph moet je 6 machtigingen instellen:
Mail.ReadWrite
Mail.Send
offine_access
openid
SMTP.Send
User.Read.

Voor Office 365 Exchange Online moet er een machtiging worden ingesteld:
User.Read

Daarna moet je nog even op de knop "beheerderstoestemming verlenen voor "organisatie", zodat de status voor alle machtigingen op verleend staan.

Nadat dat gedaan is, moet je naar Certificaten en geheimen om een nieuw clientgeheim aan te maken. Kopieer de waardes die je hier aanmaakt, want die ga je nodig hebben, en zijn niet meer op te vragen.

Je kunt nu in Business Central e.e.a. opzetten door naar de e-mail setup te gaan. Kies voor huidige gebruiker, en er wordt gevraagd om de appID en de SecretID in te voeren. Daarna is het klaar voor gebruik.

Heb je bij deze setup nou per ongeluk iets verkeerd ingevoerd, dan kun je zoeken naar Email Application AAD Registration (AAD-registratie van e-mailtoepassing), waar je dan de waardes kunt veranderen.