Stel: je hebt een laptop met een kleine SSD en een grote harddisk. Dan wil je toch dat je offline bestanden naar de grote harddisk worden gesynchroniseerd? Helaas, standaard gaat dat naar de %systemroot%\csc map, en is er geen simpele manier om dat aan te passen. Gelukkig is er wel een iets minder simpele manier: we passen de registry aan.

Eerst dien je offline file gebruik volledig uit te schakelen (via Offlinebestanden beheren). Herstart de PC, en start de registryeditor (regedit.exe) met elevation. Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SCS\Parameters, en maak daar een nieuwe reg_sz waarde aan met de naam CacheLocation. Geef hier het volledige pad naar de juiste directory (die je zelf al aangemaakt moet hebben) aan, voorafgegaan door \??\. Stel dat je de bestanden op d:\test\csc terecht moeten komen, maak dan als waarde \??\d:\test\csc op.

Herstart de machine, Zet offlinefile gebruik aan, herstart nogmaals, et voila, offline bestanden gaan nu naar de nieuwe map.