De twee Xerox workcentres die we op m'n werk hebben staan zijn goede machines. Ze hebben alleen een klein probleempje: ze werken niet zoals ik zou verwachten...

De printerdrivers (versie 5.221.5.0N 2011.05.16) zijn geinstalleerd op een Windows 2012R2 server, de opties zijn goed gezet, en de printer neemt ook de instellingen van de lades (die worden ingesteld op de workcentre zelf) goed over. Toch geeft het problemen met afdrukken, want ondanks dat ik overal heb aangegeven dat er A4 inzit, er in Word (of PDF) wordt aangegeven dat er op A4 moet worden afgedrukt, blijft het ding van mening dat die toch op Letter wil afdrukken. En dat gaat niet, want dat zit er niet in. Hoe maken we de printer duidelijk dat er toch echt op A4 moet worden afgedrukt?

Die optie zit redelijk verborgen: Als je naar de naar de properties (instellingen) van de printer gaat, kun je daar het tabblad Advanced (Geavanceerd) kiezen. Klik dan op Default (Standaardinstellingen). Je komt dan in een specifiek Xerox scherm terecht. Op het tabblad Paper/Output (Papier/afl)  kun je Paper (Papier) kiezen. Stel daar in ieder geval het juiste formaat in. Klik nu op de grote pijl naast de papierkeuze. Je krijgt nu de standaard papierkeuzes te zien (zoals ze door in het apparaat gedefinieerd zijn), en direct daaronder zie je de keuze "Other Size... (ander formaat...)". Klik daarop. En kijk nou, daar zie je de optie "Original Document Size"  (origineelformaat) staan, en die staat op Letter. Verander dit naar A4 (210  x 297 mm) en de printer drukt nu weer gewoon A4 formaat af.