Het bedrijf waar ik werkzaam ben (http://www.logicvision.nl) heeft best een mooie website. Werkt ook erg goed in Firefox, Edge, Chrome, en op mobiel. Alleen, in Internet Explorer zag het ding er niet uit. En dat is best jammer: Alhoewel andere browsers steeds meer gebruikt worden, is Internet Explorer nog steeds de standaard browser in bijvoorbeeld Windows 8.1. Maar waarom het er niet uitzag? Dat is op zich wel grappig, en je verwacht het niet: Dat komt omdat de optie "Instellingen automatisch detecteren" aan staat. Als je die uitziet, werkt de site prima.

Je kunt dat vinkje op verschillende manieren uit zetten: Je kunt het de gebruiker laten doen (moet je weer een handleidinkje schrijven, die toch niet gelezen wordt), of je doet het automatisch. En dat laatste heeft dan wel mijn voorkeur. De meest simpele oplossing die ik heb gevonden is het aanmaken van een nieuwe registrywaarde:

in de sleutel HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings maak je een nieuwe DWORD waarde aan met de naam AutoDetect, en je geeft deze de waarde 0. Als je nu Internet explorer opstart, zul je zien dat het vinkje is uitgeschakeld. Grappige is: Ook de registerwaarde is verdwenen. Dat is niet erg, want ik laat het toch via een GPO lopen, dus bij elke aanmelding wordt deze waarde weer ingesteld.